Over Hans

Hans in aktieFacebook

Hans Kwaspen is een free-lance fotograaf uit Veldhoven (N-Br). Hij is geboren op 3 september 1959 in Stramproy en maakt al foto’s sinds z’n jeugd.
Als autodidact fotograaf maakte hij z’n allereerste foto met een heuse Agfa Klack camera.
In de jaren ’80 deed hij veel ervaring op met zwart-wit fotografie in de doka van z’n vader. Hij werd een fan van het pionierswerk van de Amerikaanse fotograaf Ansel Adams en zijn zone-systeem.
In de jaren ’90 werd z’n werk vooral bepaald door de vele reizen die hij maakte.
De jarenlang ogebouwde ervaring met ‘conventioneel zwartwit werk’ werd begin 2000 voortgezet in ‘digitaal dokawerk’, waarbij hij nog steeds dankbaar gebruik maakt van de ervaringen uit de vroegere ‘doka-tijd’.

Steeds enthousiaster voor de wereld van de fotografie werd hij in 2005 toegelaten in het tweede jaar van de opleiding voor vakfotograaf bij Fotoschool Statief in Utrecht. Op 1 juni 2008 werd die succesvol afgerond en sindsdien mag hij zich vakfotograaf noemen.

Als free-lance fotograaf voert hij opdrachten uit voor particulier en bedrijfsleven.
Documentaires, bruidsreportages, familieshoots, portretsessies en landschapseries vormen een gevarieerde portfolio van een all-round fotograaf. Regelmatig wordt ook geleverd aan reisgidsen en reiswebsites, folders en tijdschriften.

Z’n enthousiaste, open manier van communiceren en groot invoelingsvermogen maken hem tot een heel toegankelijke persoon. Z’n uitgebreide achtergrond als consultant in het bedrijfsleven stelt hem in staat om te kunnen werken in heel uiteenlopende situaties en met mensen uit alle gelederen.

Gebruikmakend van z’n opleidingservaring in het bedrijfsleven startte hij in 2009 bij de Fontys Hogeschool Eindhoven een eigen serie cursussen digitale fotografie. Een speciale website geeft informatie over de cursussen  biedt cursisten een eigen uitgebreide omgeving met veel achtergrondinformatie en mogelijkheden om foto’s te uploaden en te evalueren.