Cursussen Digitale Fotografie

CURSUSSEN DIGITALE FOTOGRAFIE – SEIZOEN 2014/2015

Facebook

Hans Kwaspen Fotografie organiseert in het nieuwe seizoen 2014/2015 weer cursussen digitale fotografie. Lessen worden gegeven aan de Fontys Hogeschool Eindhoven en starten vanaf begin september, de laatste les zal eind april volgend jaar zijn.

Je bent in totaal 10 lessen bezig over het hele seizoen, gemiddeld heb je om de 3 of 4 weken les op een woensdagavond, afgewisseld met een aantal praktijksessies op zondagochtend.

De opzet van de cursussen laat deelnemers kennis maken met diverse soorten fotografie en biedt veel handvaten voor creatieve toepassing in de eigen omgeving en in bijvoorbeeld reis- of vakantiereportages.

Meer informatie lees je op deze site: http://fotocursus.hanskwaspen.nl

Er zijn twee verschillende niveau’s om deel te nemen:

 • Beginners
  De beginnerscursus is bedoeld voor mensen met een eigen digitale spiegelreflex camera die een verdiepingsslag willen maken in fotografische creativiteit en vaardigheid.
  Het cursusjaar kent drie blokken waarin een specifiek thema uit de fotografie wordt behandeld en geoefend. Elk blok bestaat uit twee theorielessen op woensdagavond bij de Fontys, afgesloten op een zondagochtend met een praktijkbijeenkomst op lokatie.
  Blok 1 richt zich op de basistechnieken van het digitale fotograferen, Blok 2 gaat vooral in op het aspect beeldvorming en compositie en Blok 3 richt zich vooral op het portretteren van mensen, met een fotostudioworkshop.
  In elke les worden huiswerkopdrachten meegegeven en besproken in eerstvolgende les. Elke maand wordt er een foto gekozen tot foto van de maand. Lees meer details over de lessen en het nieuwe lesrooster op de site.
 • Gevorderden
  Na het eerste cursusjaar is het mogelijk in een vervolgjaar voort te bouwen op de ervaring van het eerste jaar. Deelnemers werken gedurende het jaar aan diverse themaonderwerpen en het opbouwen van een portfolio. Heb je al meer ervaring maar niet aan de beginnerscursus meegedaan, dan is instromen in deze groep mogelijk. Lees meer op de website of informeer over de mogelijkheden om mee te doen.